Тайван

Брой 1-2010

Новини
Анализи
За страната
Пътуване
Бизнес
Рубрики
Новини
Анализи
За страната
Пътуване
Бизнес
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Тайван (1) -- Новини -- 2010

Китай и Тайван засилват икономическото си сътрудничество

08.05.2010

“Ние ще промотираме взаимно изгодна ситуация, ще установим механизъм за сътрудничество, който ще отразява характеристиките на двете двете страни чрез преговаряне и подписване на рамково споразумение за икономическо сътрудничество. Ще засилим икономическите, търговските и финансовите контакти между двете страни, ще задълбочим индустриалното сътрудничество, ще подкрепяме развитието на финансираните от Тайван предприятия и ще защищаваме интересите на тайванските инвеститори" - заяви китайският премиер Уен Жибао през март в доклада си пред китайския конгрес.
Затоплянето на икономическите връзки обаче няма да бъде съпътствано от бързо сближаване в политическо отношение. Според тайванския президент Ма Инг-Жу е преждевременно да се очаква скорошна среща между двамата президенти.

Начало***Азия


Тайван (1) -- Анализи -- 2010

Повече за сътрудничеството

08.05.2010

Тайван се управлява в момента от Националистическата партия на президента Ма Инг-Жу, която се укрепи в Тайван още през 1949 година.
"В момента хората в Тайван не вярват, че независимостта или обединението са добър избор. Те предпочитат да се поддържа статуквото и да се остави решението за бъдещите поколения" - заяви президента в интервю през май, но подчерта, че в Тайван желаят да правят бизнес с Китай.
От поемането на властта от Ма преди 2 години са подписани около 12 официални споразумения с Китай в сферата на икономиката, въздухоплаването, екстрадирането на криминални и други области.

Начало***Азия

За контакти
www.psp-ltd.com
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google
МЕДИА-М
МЕДИА-М - сайт за
класически и приложни изкуства
СОФИЯ-М
СОФИЯ-М - сайт за
наука и технологии
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!